Bildung

O diskriminácii portugalských učiteľov pracujúcich v zahraničí na základe dočasných pracovných zmlúv

Antero Ribeiro
11 Supporters 11 in European Union
  1. Launched 19/12/2019

Predkladateľ petície sa sťažuje, že portugalskí učitelia s dočasnými pracovnými zmluvami, ktorí vyučujú na portugalských školách v zahraničí, nemôžu na rozdiel od svojich kolegov v kontinentálnom Portugalsku získať trvalé pracovné miesto. Poukazuje na to, že po štyroch po sebe nasledujúcich predĺženiach dočasných pracovných zmlúv môžu byť učitelia v Portugalsku zamestnaní na trvalú pracovnú zmluvu, zatiaľ čo učitelia na portugalských školách v zahraničí takúto možnosť nemajú. Tvrdí, že to predstavuje diskrimináciu a učitelia pracujúci v zahraničí sa tak ocitajú v neistej situácii.

Thank you for your support, Antero Ribeiro