Verwaltung

Dėl Turkijos piliečių Ispanijoje prieglobsčio prašymų nagrinėjimo

MUN2 , ASOCIACION HISPANO TURCA
  1. Launched 23/04/2020

Peticijos pateikėjas, nustatęs keletą pažeidimų Bendrijos teisės dėl tarptautinės apsaugos taikyme, informuoja, jog Ispanija pažeidė ES teisę. Peticijos pateikėjas nurodo, kad tarptautinės apsaugos prašymų nagrinėjimo procedūros trunka ilgiau nei 24 mėnesius. Jis taip pat pažymi, kad išankstinių susitikimų skyrimo sistema, prieinama per internetinę vyriausybės administravimo sistemą, prašytojams mėginant susitarti dėl susitikimo dokumentų atnaujinimui nuolat rodo pranešimą, jog „šiuo metu laisvų laikų nėra“, o tai, peticijos pateikėjo nuomone, yra šiurkštus įsipareigojimų tarptautinės apsaugos prašytojų dokumentų atžvilgiu pažeidimas. Toks susitikimų skyrimo sistemos neveikimas turi labai žalingą poveikį galimybei pasinaudoti teise į darbą, nes tarptautinės apsaugos prašytojai negali laiku atnaujinti savo dokumentų ir dėl to negali savo lėšomis užsitikrinti pragyvenimo, jie lieka priklausomi nuo viešosios tarptautinės apsaugos prašytojų priėmimo sistemos. Peticijos pateikėjas taip pat informuoja apie darbuotojų trūkumą prieglobsčio ir pabėgėlių įstaigose Ispanijoje. Galiausiai jis skundžiasi, kad Ispanijos valdžios institucijos dar tinkamai neperkėlė 2013 m. birželio 26 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos 2013/32/ES dėl tarptautinės apsaugos suteikimo ir panaikinimo bendros tvarkos ir 2013 m. birželio 26 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos 2013/33/ES, kuria nustatomos normos dėl tarptautinės apsaugos prašytojų priėmimo ir kuri turėjo būti perkelta į nacionalinę teisę iki 2015 m. liepos mėn.

Thank you for your support, MUN2 , ASOCIACION HISPANO TURCA