Verwaltung

Alfredo Campos García MUN2 ja ühingu Hispano-Turkish Association nimel Türgi kodanike varjupaigataotluste menetlemise kohta Hispaanias

MUN2 , ASOCIACION HISPANO TURCA
  1. Launched 23/04/2020

Petitsiooni esitaja mõistab hukka ELi õiguse rikkumise Hispaania poolt, kuna ta avastas hulga õigusnormide rikkumisi liidu õiguse kohaldamisel rahvusvahelise kaitse valdkonnas. Petitsiooni esitaja juhib tähelepanu sellele, et rahvusvahelise kaitse taotluste läbivaatamise menetlused vältavad üle 24 kuu. Ta osutab ka sellele, et kui taotleja proovib oma dokumentide uuendamiseks kohtumist broneerida, kuvatakse valitsuse veebipõhise haldussüsteemi kaudu juurdepääsetavas eelneva kohtumise broneerimise süsteemis pidevalt teade, et „hetkel vabu kohtumisaegu ei ole“, mille tagajärg on – petitsiooni esitaja arvates – rahvusvahelise kaitse taotlejate dokumentidega seotud kohustuste jultunud täitmata jätmine. Kohtumiste broneerimise süsteemi sellisel kokkuvarisemisel on töötamise õiguse teostamisele väga kahjulik mõju, sest rahvusvahelise kaitse taotlejad ei saa oma dokumente õigel ajal uuendada ega suuda seega ise oma toimetulekut tagada ja jäävad rahvusvahelise kaitse taotlejate riiklikust vastuvõtusüsteemist sõltuvaks. Petitsiooni esitaja mõistab hukka ka töötajate nappuse Hispaania varjupaiga- ja pagulasasutustes. Lõpuks kaebab ta, et Hispaania ametiasutused ei ole nõuetekohaselt üle võtnud Euroopa Parlamendi ja nõukogu 26. juuni 2013. aasta direktiivi 2013/32/EL rahvusvahelise kaitse seisundi andmise ja äravõtmise menetluse ühiste nõuete kohta ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu 26. juuni 2013. aasta direktiivi 2013/33/EL, millega sätestatakse rahvusvahelise kaitse taotlejate vastuvõtu nõuded, mis oleks tulnud üle võtta enne 2015. aasta juulit.

Thank you for your support, MUN2 , ASOCIACION HISPANO TURCA