Construction

Berlin-Brandenburg (BER) repülőtér Müggelheim településhez közeli elhelyezkedéséről

Petitioner
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtói rövid áttekintést nyújtanak a BER repülőtér helyszíne kiválasztásának és tervezésének folyamatáról, amely az 1990-es évek elején kezdődött. A napközbeni és bizonyos mértékben – legalábbis a postahivatali és kormányzati repülőgépek esetében – az éjjeli járatok gyakorisága miatt azt állítják, hogy a Berlin-Brandenburg (BER) repülőtér, amely jelenleg építés alatt áll, káros hatással lesz a környezetre és a közegészségre, különösen a közeli Müggelheimben. Véleményük szerint elfogadhatatlan, hogy a Müggelheim körüli természetvédelmi és ivóvízvédelmi területeket figyelmen kívül hagyják. A repülőtér nem felel meg annak a célkitűzésnek sem, hogy a régió éjjel-nappal nyitva tartó repülőtere legyen, amely lehetőséget kínál a fejlesztésre. Ehelyett egy transzferrepülőtér lesz a meglévő európai csomópontok számára. Végül, a petíció benyújtói tiltakoznak a BER repülőtér északi kifutópályája ellen, és javasolják annak azonnali bezárását; azt kérik, hogy a tegeli repülőteret addig tartsák nyitva, amíg a főváros szükségleteinek megfelelő elsődleges légi csomópontot üzembe nem helyezik.

Link to the petition

Image with QR code