Construction

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas trumpai aprašo nuo XX a. paskutiniojo dešimtmečio pradžios vykusį vietos parinkimo BER oro uostui ir jo planavimo procesą. Dėl dažnų skrydžių dienos metu ir tam tikrų skrydžių naktį (bent pašto ir valdžios orlaivių) peticijos pateikėjai teigia, kad šuo metu statomas Berlyno Brandenburgo (BER) oro uostas darys žalą aplinkai ir visuomenės sveikatai, ypač netoliese esančiam Miugelhaimui. Jų nuomone, nepriimtina, kad neatsižvelgiama į aplink Miugelhaimą esančias gamtos apsaugos ir geriamojo vandens apsaugos vietoves. Šis oro uostas taip pat neatitinka tikslo, kad regione būtų 24 val. per parą veikiantis oro uostas, dėl to paliekama galimybių plėtrai. Vietoj to šis oro uostas bus esamų Europos centrų maršrutinis oro uostas. Galiausiai, peticijos pateikėjai nepritaria šiaurinio BER oro uosto kilimo ir tūpimo tako naudojimui ir rekomenduoja nedelsiant jį uždaryti; jie ragina, kad Tėgelio oro uostas veiktų tol, kol veiklą vykdyti pradėtų sostinės poreikius atitinkantis pagrindinio oro uosto centras.

Link to the petition

Image with QR code