Tiere

Z dwoma podpisami, w sprawie dobrostanu pszczół miodnych

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Składający petycję jest rolnikiem i wraz z żoną prowadzi pasiekę ekologiczną. W swojej codziennej pracy napotyka wiele utrudnień związanych z brakiem unormowań prawnych w ramach Wspólnej Polityki Rolnej dotyczących konieczności zachowania dobrostanu pszczoły miodnej i ochrony pasieczysk. Zdaniem składającego petycję zagrożenia dla tych owadów wiążą się nie tylko z chemizacją rolnictwa, lecz także z brakiem uwzględniania dobrostanu pszczoły miodnej. Pszczoły są bowiem hodowane przez człowieka, który powinien zapewniać im co najmniej racje pożywienia. Brak dobrostanu powoduje wiele patologii i zagrożeń opisanych w petycji. Składający petycję zaproponował też unormowania prawne w celu ochrony pasieczysk, zachowania bioróżnorodności i zapewnienia dobrostanu pszczół miodnych.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra