Tiere

подкрепена с два подписа, относно хуманното отношение към медоносните пчели

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията е земеделски стопанин, който заедно със своята съпруга управлява органичен пчелин. В ежедневната си работа той среща много трудности поради липсата на законови разпоредби в общата селскостопанска политика относно необходимостта от опазване на благосъстоянието на медоносните пчели и защитата на пчелините. Според вносителя на петицията заплахите за медоносните пчели включват не само химизацията на селското стопанство, но и липсата на специално внимание за хуманното отношение към тях. В крайна сметка пчелите се отглеждат от хора и следва да им се осигуряват най-малко хранителни дажби. Липсата на фокус върху хуманното отношение към тях причинява много патологии и заплахи, описани в петицията. Той предлага също законодателство с цел защита на пчелините, опазване на биологичното разнообразие и гарантиране на хуманно отношение към медоносните пчели.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra