Tiere

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója mezőgazdasági termelő, akinek egy ökológiai méhészete van feleségével. Mindennapi munkája során eddig számos nehézségbe ütközött, amiért a közös agrárpolitikában nincsenek a mézelő méhek jólétének megőrzésére és a méhészetek védelmére vonatkozó jogi rendelkezések. A petíció benyújtója szerint a mézelő méheket nem csupán a mezőgazdaságban használt vegyszerek fenyegetik, hanem az is, hogy nem fordítanak figyelmet jólétükre. Mindent összevetve a méheket emberek tenyésztik, és legalább a megfelelő táplálékadagokat biztosítani kell számukra. A jólétükre irányuló figyelem hiánya számos, a petícióban ismertetett betegség és veszély forrása. Jogszabályokat is javasol továbbá a méhészetek védelme, a biológiai sokféleség megőrzése és a mézelő méhek jólétének biztosítása érdekében.

openPetition international