Tiere

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója mezőgazdasági termelő, akinek egy ökológiai méhészete van feleségével. Mindennapi munkája során eddig számos nehézségbe ütközött, amiért a közös agrárpolitikában nincsenek a mézelő méhek jólétének megőrzésére és a méhészetek védelmére vonatkozó jogi rendelkezések. A petíció benyújtója szerint a mézelő méheket nem csupán a mezőgazdaságban használt vegyszerek fenyegetik, hanem az is, hogy nem fordítanak figyelmet jólétükre. Mindent összevetve a méheket emberek tenyésztik, és legalább a megfelelő táplálékadagokat biztosítani kell számukra. A jólétükre irányuló figyelem hiánya számos, a petícióban ismertetett betegség és veszély forrása. Jogszabályokat is javasol továbbá a méhészetek védelme, a biológiai sokféleség megőrzése és a mézelő méhek jólétének biztosítása érdekében.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra