Environment

V mene združenia No alla costruzione APL, s 23 podpismi, proti výstavbe úseku diaľnice

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladatelia petície tvrdia, že v dôsledku projektu výstavby cesty Autostrada Pedemontana Lombarda (A. P. L.), ktorá by bola asi 157 km dlhá a časť z nej by tvorilo 67 km diaľnic, 20 km obchvatov a 70 km miestnych ciest, existuje riziko nezvratného poškodenia verejného zdravia, ktoré by sa dotklo 6 obcí, ktorých územie bolo zasiahnuté oblakom dioxínov (TCDD), vypusteného pri priemyselnej havárii spoločnosti ICMESA v meste Seveso v roku 1976. Tvrdia, že pri zemných prácach sa uvoľní dioxín, ktorý je stále zachytený v pôde, čím sa zhorší vystavenie miestnych obyvateľov tejto látke, a že sanácia znečistenej pôdy sa plánuje len v troch zo šiestich obcí. Prekladatelia petície tiež poznamenávajú, že s projektom A. P. L. je spojené značné využívanie pôdy, čo je v rozpore s oznámením COM(2011)0571 final (informácie v časti 2A), že dva plánované podjazdy by ovplyvnili hydrogeologickú rovnováhu záplavových oblastí a v neposlednom rade že Lombardsko má jedno z najhorších hodnotení kvality ovzdušia v Európe (informácie v časti 2D), a preto žiadajú zrušenie stavebného projektu, ktorý je tiež v rozpore s kľúčovými cieľmi (v oblasti životného prostredia a zdravia) smernice 2014/52/EÚ o posudzovaní vplyvov určitých verejných a súkromných projektov na životné prostredie.

Link to the petition

Image with QR code