Environment

R.G.P. koos 23 kaasallkirjastajaga ühenduse No alla costruzione APL nimel kiirteelõigu ehitamise vastu

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petitsiooni esitajad väidavad, et Autostrada Pedemontana Lombarda (A.P.L.) maantee ehitamise projektiga, mis oleks ligikaudu 157 km pikk, sellest 67 km kiirteed, 20 km ümbersõiduteid ja 70 km kohalikke teid, on oht pöördumatult kahjustada elanikkonna tervist kuues omavalitsusüksuses, mille territooriumi mõjutas 1976. aastal Sevesos ICMESA tehasest vabanenud dioksiinipilv (TCDD). Nad väidavad, et pinnaseteisaldustööde käigus vabaneb pinnasesse imbunud dioksiin, mis suurendab elanike kokkupuudet selle ühendiga, ning et saastatud pinnase tervendamistöid on kavas teostada kuuest omavalitsusüksusest ainult kolmes. Petitsiooni esitajad märgivad, et vastupidiselt teatisele COM(2011) 571 final (info 2A) hõlmab A.P.L. ehitamise projekt märkimisväärses ulatuses maakasutust, kaks kavandatavat tunnelit mõjutaks üleujutuspiirkondade hüdrogeoloogilist tasakaalu ning et Lombardia on üks halvima õhukvaliteediga paiku Euroopas (info 2D), ja nõuavad, et tühistataks kõnealune ehitusprojekt, mis lisaks sellele on vastuolus direktiivi 2014/52/EL (teatavate riiklike ja eraprojektide keskkonnamõju hindamise kohta) peamiste eesmärkidega (keskkond ja tervis).

Link to the petition

Image with QR code