Environment

în numele „No alla costruzione APL”, cu 23 cosemnatari, împotriva construirii unui tronson de autostradă

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarii susțin că există un risc de afectare ireversibilă a sănătății publice, din cauza proiectului de construire a drumului Autostrada Pedemontana Lombarda (A.P.L.), care ar avea o lungime de aproximativ 157 km, inclusiv 67 km de autostradă, 20 km de drumuri ocolitoare și 70 km de drumuri locale, pe teritoriul a 6 municipalități al căror teritoriu a fost afectat de norul de dioxină (TCDD) eliberat de ICMESA din Seveso în 1976. Aceștia afirmă că lucrările de terasament vor elibera dioxina aflată încă în sol, crescând expunerea rezidenților și că lucrările de reabilitare a solului poluat sunt planificate doar în trei din cele șase comune. De asemenea, având în vedere că proiectul A.P.L. implică o utilizare semnificativă a terenurilor, în contradicție cu COM (2011)571 final (info 2A), în timp ce cele două pasaje subterane planificate ar afecta echilibrul hidrogeologic al zonelor inundabile și, nu în ultimul rând, Lombardia are una din cele mai slabe clasificări în Europa la calitatea aerului (info 2D), petiționarii solicită anularea proiectului de construcție, care contravine și obiectivelor-cheie (mediu și sănătate) din Directiva 2014/52/UE privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice și private asupra mediului.

Link to the petition

Image with QR code