σχετικά με τις ενέργειες της ΕΕ για την προώθηση της μετατροπής πρώην λατομείων σε ταμιευτήρες

Petition is addressed to

0 signatures

Collection finished

0 signatures

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding
This petition is also available in English .

Petition richtet sich an: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Ο αναφέρων ζητεί από την ΕΕ να αναλάβει συγκεκριμένη δράση για την προώθηση τεχνολογικών και βιομηχανικών έργων για την μετατροπή λατομείων σε ταμιευτήρες. Στους ταμιευτήρες αυτούς μπορεί να αποθηκεύεται νερό για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης λειψυδρίας που παρατηρείται σε ολοένα ευρύτερες περιοχές λόγω της κλιματικής αλλαγής και για την άντληση υδάτων για πολλαπλούς βιομηχανικούς και μη στρατιωτικούς σκοπούς. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει ως παράδειγμα ορισμένα εθνικά σχέδια για τη μετατροπή πρώην λατομείων σε ταμιευτήρες για τα όμβρια ύδατα ή τα ύδατα από την υπερχείλιση ποταμών, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν σε περιόδους ξηρασίας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει στεγανοποίηση των πρώην λατομείων. Για το σκοπό αυτό προτείνει να ληφθεί ρυθμιστική δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να εφαρμοστούν στρατηγικές, μέτρα και χρηματοοικονομικές πρωτοβουλίες για την εκπόνηση μελετών με τη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα· τονίζει τόσο το κόστος προετοιμασίας και συντήρησης των ταμιευτήρων όσο και τα οφέλη από που θα προκύψουν στον τομέα της απασχόλησης. Ζητεί επίσης και τη συμβολή του Κοινού Κέντρου Ερευνών αλλά και τη διερεύνηση της εξέλιξης της τεχνολογίας όσον αφορά αυτόν τον τύπο μετατροπής εγκαταλελειμμένων λατομείων σε ολόκληρη την ΕΕ.

Link to the petition

Image with QR code