Korábbi kőbányák víztározóvá történő átalakításának előmozdítására irányuló uniós fellépésről

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója konkrét uniós fellépésre szólít fel a használaton kívüli kőbányák víztározókká történő átalakítását célzó technológiai és ipari projektek előmozdítása érdekében. Ezek víztartalékot tárolnának, hogy ezáltal le lehessen küzdeni a növekvő vízhiányt, amely az éghajlatváltozás és a többféle ipari és polgári célú vízkivétel miatt egyre nagyobb területeken jelentkezik. E tekintetben példaként említ néhány nemzeti tervet, amelyek célja, hogy a korábbi kőbányákat esővíz- vagy folyamiárvíz-tározókká alakítsák át, amelyekből azután száraz időszakokban fel lehet használni a vizet; ehhez a korábbi kőbányák vízállóvá tételére van szükség. E célból európai szintű szabályozási intézkedéseket, stratégiákat, végrehajtási intézkedéseket, valamint a köz- és magánszféra tanulmányi projektjeihez pénzügyi ösztönzőket javasol; hangsúlyozza mind a tározók előkészítésének és karbantartásának költségeit, mind a foglalkoztatás tekintetében jelentkező előnyöket. Kéri továbbá a Közös Kutatóközpont bevonását, valamint a EU egész területén található használaton kívüli kőbányák ilyen típusú átalakításával kapcsolatos legkorszerűbb ismeretek tanulmányozását.

Link to the petition

Image with QR code