Administration

σχετικά με την καταγγελία του προς την Επιτροπή όσον αφορά την έγκριση δύο έργων

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Ο αναφέρων απηύθυνε αίτημα προς την Επιτροπή να παράσχει χρηματοδοτική στήριξη στο Ίδρυμα «New Bulgaria» (Νέα Βουλγαρία) για δύο έργα και για τη μεταφορά 600 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα ένταξης των Ρομά στο Ίδρυμα «New Bulgaria» (Νέα Βουλγαρία). Τα έργα δεν είχαν εγκριθεί για χρηματοδότηση από τις βουλγαρικές αρχές. Εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την απάντηση που έλαβε από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης στην καταγγελία του. Στην απάντησή τους, οι υπηρεσίες της Επιτροπής επισήμαναν ότι η στήριξη που παρέχει η ΕΕ στον τομέα της γεωργίας παρέχεται βάσει της λεγόμενης «επιμερισμένης διαχείρισης» και, επομένως, αποφάσεις σχετικά με την έγκριση ή την απόρριψη ενός έργου λαμβάνονται από τις αρμόδιες βουλγαρικές αρχές (Υπουργείο Γεωργίας, Δασών και Τροφίμων και Οργανισμός Πληρωμών). Τα υπόλοιπα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία υλοποιούνται επίσης στο πλαίσιο της επιμερισμένης διαχείρισης και αποφάσεις λαμβάνονται από τα σχετικά αρμόδια υπουργεία. Ο αναφέρων δηλώνει ότι οι υπηρεσίες της Επιτροπής θα έπρεπε να έχουν διαβιβάσει το αίτημά του στις υπηρεσίες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για την απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα, Nicolas Schmit, προκειμένου να εξετάσει το βάσιμο της καταγγελίας του και να εκδώσει γνωμοδότηση.

Link to the petition

Image with QR code