Administration

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs lūdza Eiropas Komisiju finansiāli atbalstīt divus fonda “Jaunā Bulgārija” projektus un 600 miljonus EUR no romu integrācijas programmas nodot fondam “Jaunā Bulgārija”. Bulgārijas iestādes minētos projektus nav apstiprinājušas finansēšanai. Viņš pauž neapmierinātību ar atbildi, ko par savu sūdzību saņēmis no Lauksaimniecības un lauku attīstības ģenerāldirektorāta. Komisijas dienesti atbildē norādījuši, ka ES atbalsts lauksaimniecības nozarē tiek sniegts uz tā sauktās “dalītās pārvaldības” pamata un tāpēc lēmumus apstiprināt vai noraidīt projektu pieņem kompetentās Bulgārijas iestādes (Lauksaimniecības, mežsaimniecības un pārtikas ministrija un maksājumu aģentūra). Arī pārējās programmas, ko finansē Eiropas strukturālie un investīciju fondi, tiek īstenotas dalītā pārvaldībā, lēmumus pieņemot attiecīgajām kompetentajām ministrijām. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka Komisijas dienestiem viņa prasība bija jāpārsūta dienestiem, kas ir Eiropas darba un sociālo tiesību komisāra Nicolas Schmit ziņā, lai tiktu izskatīta viņa sūdzības pamatotība un sniegts atzinums.

Link to the petition

Image with QR code