Administration

O svojoj žalbi upućenoj Europskoj komisiji u pogledu odobrenja dvaju projekata

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke podnio je zahtjev Europskoj komisiji za financijsku potporu dvaju projekata zaklade „Nova Bugarska” te za prijenos 600 milijuna EUR iz Programa integracije Roma u zakladu „Nova Bugarska”. Bugarska nadležna tijela nisu odobrila financiranje projekata. Podnositelj predstavke izražava svoje nezadovoljstvo odgovorom koji je na svoju žalbu dobio od Glavne uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj. Službe Komisije u svom odgovoru ukazale su na činjenicu da se potpora EU-a u poljoprivrednom sektoru pruža na temelju takozvanog „podijeljenog upravljanja” i stoga odluke o odobrenju ili odbijanju projekta donose bugarska nadležna tijela (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i hrane te Agencija za plaćanja). Preostali programi financirani iz europskih strukturnih i investicijskih fondova također se provode kroz podijeljeno upravljanje, a odluke donose odgovarajuća nadležna ministarstva. Podnositelj predstavke navodi da su službe Komisije trebale proslijediti njegov zahtjev službama koje su u nadležnosti europskog povjerenika za zapošljavanje i socijalna prava, Nicolasa Schmita, da ispitaju osnovanost njegove žalbe i daju mišljenje.

Link to the petition

Image with QR code