Verwaltung

Privind situația din Regatul Unit în care se presupune că alegerile pentru Parlamentul European nu se desfășoară prin vot universal direct

Tom Muirhead
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petiționarul denunță încălcarea de către Regatul Unit a articolul 14 alineatul (3) din TUE, care prevede ca „membrii Parlamentului European să fie aleși prin vot universal direct, liber și secret, pentru un mandat de cinci ani.” Potrivit petiționarului, lipsa votului universal direct în Regatul Unit, atât pentru alegerile naționale, cât și pentru cele europene, afectează în principal două grupuri: tații necăsătoriți și deținuții. Petiționarul subliniază faptul că cei 73 de deputați britanici în Parlamentul European nu au fost aleși în mod legal și că, prin urmare, Parlamentul European nu a fost constituit în mod corect și nu are nicio autoritate. Petiționarul sugerează sesizarea Curții Europene de Justiție, astfel încât aceasta să poată decide i) dacă Parlamentul European este constituit din punct de vedere juridic și ii) dacă instituțiile UE pot comunica cu un guvern - cel din Regatul Unit - pe care petiționarul îl consideră ca nefiind constituit legal.

Thank you for your support, Tom Muirhead