Verwaltung

O situácii v Spojenom kráľovstve, kde voľby do Európskeho parlamentu údajne neprebiehajú na základe priamych všeobecných volieb

Tom Muirhead
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľ petície odsudzuje skutočnosť, že Spojené kráľovstvo porušuje článok 14 ods. 3 ZEÚ, v ktorom sa uvádza, že „poslanci Európskeho parlamentu sú volení vo všeobecných, priamych a slobodných voľbách tajným hlasovaním na volebné obdobie piatich rokov.“ Podľa predkladateľa petície má nedostatok priameho všeobecného hlasovania v Spojenom kráľovstve vo vnútroštátnych aj európskych voľbách vplyv najmä na dve skupiny: slobodných otcov a väzňov. Predkladateľ petície poukazuje na to, že 73 britských poslancov EP nebolo legálne zvolených a Európsky parlament preto nebol vytvorený správne a nemá žiadnu právomoc. Predkladateľ petície navrhuje, aby sa táto otázka predniesla Súdnemu dvoru EÚ, aby mohol rozhodnúť i) či je Európsky parlament legálne ustanovený a ii) či inštitúcie EÚ môžu komunikovať s vládou Spojeného kráľovstva, ktorú predkladateľ petície nepovažuje za legálne utvorenú.

Thank you for your support, Tom Muirhead

openPetition international