Политиката на сближаване в полза на равенството между регионите и на устойчивостта на регионалните култури

Balázs Árpád IZSÁK
Европейска комисия
  1. Launched May 2019

Политиката на сближаване на ЕС следва да обръща особено внимание на регионите с национални, етнически, културни, религиозни или езикови особености, които се различават от тези в заобикалящите ги региони. В такива региони, включително географски зони без структури с административни компетенции, предотвратяването на икономическото изоставане, запазването на развитието и опазването на условията за икономическо, социално и териториално сближаване следва да се извършват по начин, който гарантира запазването на особеностите им. За тази цел тези региони трябва да имат равни възможности за достъп до различните фондове на ЕС и запазването на особеностите им и правилното им икономическо развитие трябва да бъдат гарантирани, така че да може да бъде поддържано развитието на ЕС и да бъде запазено неговото културно многообразие.

Thank you for your support, Balázs Árpád IZSÁK