Politika soudržnosti k zajištění rovnosti mezi regiony a k zachování regionálních kultur

Balázs Árpád IZSÁK
Evropská komise
  1. Launched May 2019

Politika soudržnosti EU by měla věnovat zvláštní pozornost regionům, jejichž národní, etnické, kulturní, náboženské či jazykové rysy se liší od okolních regionů. V takových regionech, včetně zeměpisných oblastí, které nemají žádné správní pravomoci, by se mělo předcházet hospodářskému zaostávání, měl by se podporovat rozvoj a udržovat podmínky hospodářské, sociální a územní soudržnosti takovým způsobem, aby byly specifické rysy těchto regionů beze změny zachovány. Tyto regiony proto musí mít rovný přístup k jednotlivým fondům EU. Musí být zaručeno zachování jejich typických rysů a jejich řádný hospodářský rozvoj, aby byla zachována kulturní rozmanitost EU a její udržitelný rozvoj.

Thank you for your support, Balázs Árpád IZSÁK