Kohēzijas politika reģionu vienlīdzībai un reģionālo kultūru ilgtspējai

Balázs Árpád IZSÁK
Eiropas Komisija
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched May 2019

Eiropas Savienības kohēzijas politikai īpaša vērība jāpievērš reģioniem, kuru etniskās, kultūras, reliģijas vai lingvistiskās īpatnības atšķiras no apkārtējo reģionu īpatnībām. Šādiem reģioniem, arī ģeogrāfiskajiem apgabaliem bez struktūrām ar administratīvām kompetencēm, ekonomiskās atpalicības novēršana, attīstības ilgtspēja un ekonomiskās, sociālās un teritoriālās kohēzijas nosacījumu saglabāšana būtu jāveic tā, lai nodrošinātu, ka to īpatnības netiek mainītas. Tādēļ šādiem reģioniem ir jābūt vienlīdzīgām iespējām piekļūt dažādiem ES fondiem un ir jānodrošina minēto reģionu īpatnību saglabāšana un pienācīga ekonomiskā attīstība tā, lai varētu stiprināt ES attīstību un saglabāt tās kultūras daudzveidību.

Thank you for your support, Balázs Árpád IZSÁK