Verkehr

подписана от още едно лице, относно използването на климатични инсталации в тежкотоварните превозни средства при паркирането им и пътната безопасност

E. P.
  1. Launched 29/01/2020

Вносителите на петицията твърдят, че съществува по-висок риск от злополуки поради прекомерна умора на водача в резултат на високите температури в кабината на тежкотоварните превозни средства. Те твърдят също така, че това противоречи на Регламент (ЕО) № 561/2006, тъй като вече не може да се счита, че шофьорската кабина предлага „подходящи условия за спане“ по смисъла на тази разпоредба. Поради това те призовават за задължително изискване за камионите в Германия и ЕС да бъдат оборудвани с климатични инсталации при паркиране.

Thank you for your support, E. P.