Verkehr

Par to gaisa kondicionētāju, kas darbināmi smagajos kravas transportlīdzekļos pēc to novietošanas stāvvietā, izmantošanu un ceļu satiksmes drošību

E. P.
  1. Launched 29/01/2020

Lūgumraksta iesniedzēji apgalvo, ka smago kravas transportlīdzekļu kabīnē paaugstinātas temperatūras dēļ pastāv tādu nelaimes gadījumu lielāks risks, kas ir saistīti ar pārmērīgu vadītāja nogurumu. Turklāt viņi apgalvo, ka tas ir pretrunā Regulai (EK) Nr. 561/2006, jo vairs nevar apgalvot, ka vadītāja kabīne nodrošina „piemērotus guļamvietu“ minētā noteikuma izpratnē. Tāpēc viņi aicina ieviest obligātu prasību kravas automobiļus Vācijā un ES aprīkot ar tādu gaisa kondicionētāju sistēmu, kas darbināmi pēc to novietošanas stāvvietā.

Thank you for your support, E. P.