Päästkem mesilased ja põllumajandustootjad! Keskkonna puhtuse huvides muudame põllumajanduse mesilassõbralikumaks

Karl BÄR
Euroopa Komisjon
291.452 Supporters 291.452 in Europäische Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

This is an European Citizens' Initiative.

forwarding

Kutsume komisjoni üles mesilaste kaitsmiseks ja inimeste tervise huvides esitama õigusaktide ettepanekuid eesmärgiga järk-järgult lõpetada sünteetiliste pestitsiidide kasutamine 2035. aastaks, taastama bioloogilise mitmekesisuse ja andma selleks põllumajandustootjatele üleminekuperioodil toetust. Vähendada 2030. aastaks järk-järgult sünteetiliste pestitsiidide kasutamist ELi põllumajanduses 80%, alates kõige ohtlikumatest, ja lõpetada sünteetiliste pestitsiidide kasutamine täielikult 2035. aastaks; taastada põllumajanduspiirkondades looduslikud ökosüsteemid, muutes põllumajanduse bioloogilise mitmekesisuse taastamise teguriks; korraldada ümber põllumajandus, pidades esmatähtsaks väikesemahulist, mitmekesist ja kestlikku põllumajandust, toetades agroökoloogilise ja mahepõllumajanduse osatähtsuse kiiret suurendamist ning saavutada, et koolitus ja teadusuuringud pestitsiidide ja GMO-vaba põllumajanduse valdkonnas oleksid sõltumatud ja rajaneksid põllumajandustootjate kogemustel.

Thank you for your support, Karl BÄR

openPetition international