Saugokime bites ir ūkininkus! Bitėms nekenkiantis žemės ūkis – sveika aplinka

Karl BÄR
Europos Komisija
202.407 Supporters 202.407 in European Union
  1. Launched September 2019

Siekdami apsaugoti bites ir žmonių sveikatą raginame Komisiją pasiūlyti teisės aktų, kuriais būtų laipsniškai iki 2035 m. uždrausta naudoti sintetinius pesticidus, atkurta biologinė įvairovė ir padėta ūkininkams prisitaikyti prie permainų. Laipsniškai atsisakyti sintetinių pesticidų naudojimo ES žemės ūkyje: 80 proc. pavojingiausių uždrausti ne vėliau kaip iki 2030 m., o visus likusius – ne vėliau kaip iki 2035 m.; žemės ūkio vietovėse būtų atkurtos gamtinės ekosistemos, kad ūkininkavimas taptų biologinės įvairovės atsikūrimo ramsčiu; žemės ūkis būtų pertvarkytas taip, kad pirmenybė būtų teikiama smulkiajam, įvairiam ir tvariam ūkininkavimui, būtų padedama sparčiai augti agroekologiniam ir ekologiniam ūkininkavimui ir ūkininkams būtų sudarytos sąlygos vykdyti nepriklausomus mokymus ir mokslinius tyrimus, kaip ūkininkauti be pesticidų ir GMO.

Thank you for your support, Karl BÄR