Minority protection

O dobnoj i rodnoj diskriminaciji u ciparskoj vojsci

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke osuđuje navodnu rodnu diskriminaciju među ugovornim djelatnicima ciparske vojske, posebice tijekom 1990-ih, kad je vojska počela zapošljavati žene te je primjenjivala dva zasebna postupka zapošljavanja za ženske i muške zaposlenike, što je ugovornim djelatnicama dalo konkurentnu prednost jer su lakše mogle postati stalno zaposlene. Sam podnositelj predstavke potvrđuje da su ciparske vlasti 2016. i 2017. godine nekoliko puta revidirale postojeći pravni okvir te se činilo da je time riješen problem te je sada mnogo teže pozivati se na postojanje rodne diskriminacije, no ipak ustraje na tome da se neizravna rodna diskriminacija nastavila i krajem 2017., kada je ciparska vojska zaposlila 52 zaposlenice.Podnositelj predstavke osuđuje to što je odbor JUST D2 Rodna jednakost proizvoljno i površno odlučio zatvoriti Pilot-predmet EU-a 6544/2014 – nakon što im je pisao i dobio odgovor ciparskih vlasti.

Link to the petition

Image with QR code