Rechtstaatlichkeit

E. P.
150 Supporters 150 in European Union
  1. Launched 19/12/2019

Petiționarul susține că Japonia încalcă Convenția de la Haga din 1980 asupra aspectelor civile ale răpirii internaționale de copii, pe care a ratificat-o în 2014. Petiționarul subliniază că legislația japoneză nu prevede măsuri pentru exercitarea autorității părintești de către ambii părinți, pentru dreptul de vizită sau pentru dreptul părinților non-japonezi de a avea acces la copii. El mai susține că Japonia încalcă articolul 9 din Convenția din 1989 cu privire la drepturile copilului, care garantează accesul ambilor părinți la copii, și solicită folosirea tuturor mijloacelor pentru prevenirea încălcării în viitor a dreptului internațional.

Thank you for your support, E. P.