Rechtstaatlichkeit

E. P.
  1. Launched December 2019
  2. Time remaining 7 weeks

A petíció benyújtója szerint Japán megsérti a 2014-ben ratifikált, a gyermekek jogellenes külföldre vitelének polgári jogi vonatkozásairól szóló 1980. évi Hágai Egyezményt. A petíció benyújtója rámutat, hogy a japán törvényhozás nem biztosít közös gyermekfelügyeletet, láthatási és kapcsolattartási jogot a nem japán nemzetiségű szülők számára. A petíció benyújtójának állítása szerint Japán megsérti az 1989. évi Gyermekjogi egyezmény 9. cikkét, amely mindkét szülőnek kapcsolattartási jogot biztosít; továbbá a benyújtó azt kéri, hogy minden szükséges eszközt alkalmazzanak annak érdekében, hogy megszűnjön a nemzetközi jogot sértő helyzet.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international