Welfare

în numele organizației non-profit Still I Rise, privind presupusele abuzuri împotriva minorilor neînsoțiți și condițiile lor de viață în tabăra de refugiați din Samos din Grecia

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul denunță abuzurile inacceptabile împotriva minorilor neînsoțiți și încălcările drepturilor omului ale acestora de către autoritățile din Samos din Grecia. Potrivit datelor furnizate de petiționar, 19 % dintre copiii care trăiesc în această tabără de refugiați nu sunt însoțiți de un membru al familiei sau de un tutore și, prin urmare, sunt privați de o protecție adecvată. Acesta se referă, în special, la distribuția deficitară a produselor alimentare și la lipsa unei asistențe medicale adecvate, precum și a unei asistențe juridice și psihologice. Acesta condamnă abuzurile în cadrul procedurilor de primire și de identificare a minorilor, malnutriția, condițiile precare de igienă și violența forțelor de poliție, toate acestea adăugându-se la condițiile îngrozitoare de viață pentru minori cu repercusiuni grave asupra sănătății lor fizice și mentale. Prin urmare, petiționarul solicită instituțiilor UE să pună capăt acestei încălcări sistematice a drepturilor omului în cazul minorilor neînsoțiți.

Link to the petition

Image with QR code