Welfare

Dėl tariamo nevienodo požiūrio dėl šeimos nario negalios

Petitioner
4 supporters 4 in European Union

Collection finished

4 supporters 4 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjo šeimos nariai – tėvas ir brolis – yra neįgalūs. Kaip asmuo, kuris daug metų netiesiogiai susiduria su negalia, jis bandė susirasti darbą per Graikijos darbo jėgos įdarbinimo organizaciją (OAED) arba Aukščiausiąją personalo atrankos tarnybą (ASEP), remdamasis įstatymu, kuriuo apsaugomos pažeidžiamos visuomenės grupės. Į jo paraišką nebuvo tinkamai atsižvelgta ir jis nepasiekė norimų rezultatų. Peticijos pateikėjas cituoja 1994 m., 1998 m. ir 2016 m. Graikijoje priimtus reglamentus dėl palankių sąlygų neturinčių asmenų įdarbinimo ir pakartotinio įdarbinimo. Jis teigia, kad teisės nuostatos neatitinka vienodo požiūrio principo ir Neįgaliųjų teisių konvencijos bei tarptautinių darbo konvencijų, be to, Graikijos valdžios institucijos tinkamai neįgyvendino Direktyvos dėl vienodo požiūrio pagrindų (78/2008).

Link to the petition

Image with QR code