Welfare

O navodno nejednakom postupanju na temelju invaliditeta člana obitelji

4 supporters 4 in European Union

Collection finished

4 supporters 4 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Članovi obitelji podnositelja predstavke – otac i brat – osobe su s invaliditetom. Kao osoba neizravno pogođena dugogodišnjim invaliditetom pokušao se zaposliti preko OAED-a (grčke organizacije za zapošljavanje ljudskih resursa) ili ASEP-a (vrhovnog vijeća za izbor civilnog osoblja) u skladu sa zakonom o zaštiti ranjivih socijalnih skupina. Prema njegovu mišljenju, s njegovom prijavom nije se ispravno postupilo pa se nije uspio zaposliti. Podnositelj predstavke navodi propise u Grčkoj donesene 1994., 1998. i 2016. koji se odnose na stručno zapošljavanje i ponovno zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju. Tvrdi da zakonske odredbe ne slijede načelo jednakog postupanja, međunarodne konvencije o pravima osoba s invaliditetom ni Međunarodnu konvenciju o radu, te da grčke vlasti nisu ispravno provele Direktivu o jednakosti pri zapošljavanju (78/2008).

Link to the petition

Image with QR code