Zusammenleben

Dėl socialinių teisių, teisės streikuoti bei policijos pareigūnų sveikatos ir saugos

European Confederation of Police
31 Supporters 31 in European Union
  1. Launched 20/01/2020

Peticijos pateikėja yra susirūpinusi dėl nepakankamai įgyvendinamų policijos pareigūnų socialinių teisių. Peticijos pateikėja teigia, kad keletas valstybių narių apribojo ar net uždraudė policijos pareigūnams naudotis pagrindinėmis teisėmis, tokiomis kaip saviraiškos laivė, susirinkimų ir asociacijų laisvė, teisė į kolektyvines derybas ir kolektyvinių veiksmų teisė, taip pat darbuotojų teisė į informaciją ir konsultacijas. Ji konkrečiai nurodo Ispanijos, Portugalijos ir Airijos policijos pajėgas, kuriose policijos pareigūnai patiria apribojimus jungtis į profesines sąjungas ir dalyvauti jų veikloje. Peticijos pateikėja aiškina, kad teisės streikuoti apribojimai turėtų būti aiškinami siaurai ir teigia, kad valstybės narės nenurodė įtikinamų priežasčių, kodėl policijos pareigūnams visiškai draudžiama streikuoti. Peticijos pateikėja taip pat teigia, kad kitaip nei numatyta Tarybos direktyvoje 89/391/EEB dėl priemonių darbuotojų saugai ir sveikatos apsaugai darbe gerinti nustatymo policijos pareigūnams nesuteikiamos tokios pat sveikatos apsaugos ir darbuotojų saugos teisės, kaip kitiems darbuotojams. Ji aiškina, kad policijos pareigūnai labiau linkę sirgti su darbu susijusiomis ligomis, tokiomis, kaip depresija, potrauminio streso sutrikimai ir stresas, ir ji yra susirūpinusi dėl to, kad trūksta tinkamos įrangos ir mokymų. Peticijos pateikėja rekomenduoja policijos pareigūnus įtraukti į visus teisės aktus, susijusius su darbuotojų apsauga (direktyva 89/391/EEB ir direktyva 2009/104/EB) ir priimti konkrečiai policijos pareigūnams skirtą ES teisės aktą.

Thank you for your support, European Confederation of Police