Ciprussal kapcsolatos vitáról

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció három benyújtója azon több ezer, lakóhelyét elhagyni kényszerült ember közé tartozik, akik az 1974 óta – több más ciprusi területtel együtt – Törökország által elfoglalt Famagustában laknak vagy ott földtulajdonnal rendelkeznek. Lakóhelyük elhagyása óta ezek a személyek nem férhetnek hozzá tulajdonukhoz és nem használhatják otthonukat és ingatlanjaikat.A petíció benyújtói nem vitatják a Ciprus 2004. évi uniós csatlakozásának feltételeiről szóló 10. jegyzőkönyvet, amely az 1. cikk (1) bekezdésében rendelkezik az uniós jog alkalmazásának felfüggesztéséről Ciprus azon területein, amelyek felett a Ciprusi Köztársaság nem rendelkezik tényleges ellenőrzéssel.Másrészről, tekintettel a felfüggesztés túlzott időtartamára és jövőbeli működésének határozatlan jellegére, a petíció benyújtói arra kérik az EU-t, gondoskodjon arról, hogy a lakóhelyüket elhagyni kényszerült tulajdonosokat kártalanítsák a használat elmaradásából az elmúlt tizenöt évben keletkezett és a jövőben keletkező veszteségeikért mindaddig, amíg a felfüggesztés érvényben van.

Link to the petition

Image with QR code