Dėl Kipro ginčo

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjai yra trys iš tūkstančių perkeltųjų gyventojų ir žemės savininkų Famagustoje, kuri kartu su kitomis Kipro vietovėmis yra Turkijos okupuota nuo 1974 m. Todėl nuo to laiko jiems neleidžiama turėti ir naudotis savo namais bei nuosavybe.Peticijos pateikėjai neginčija 2004 m. Kipro stojimo į ES sąlygų protokolo Nr. 10, kurio 1 straipsnio 1 dalyje numatyta sustabdyti ES teisės taikymą tose Kipro teritorijose, kurių Kipro Respublika veiksmingai nekontroliuoja.Kita vertus, atsižvelgdami į pernelyg ilgą sustabdymo trukmę ir būsimos veiklos neapibrėžtumą, peticijos pateikėjai ragina ES numatyti kompensaciją perkeltiesiems savininkams už jų praradimus, susijusius su teisės naudotis praradimą per pastaruosius penkiolika metų ir ateityje tol, kol šis sustabdymas galios.

Link to the petition

Image with QR code