By Renata Sutor (Polish) on solidarity and mutual assistance in fighting consequences of COVID-19 pandemic in the EU

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Η αναφέρουσα ζητεί αμοιβαία συνδρομή και αλληλεγγύη για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας της COVID-19 και την εφαρμογή της οδηγίας για την παροχή βοήθειας. Στο πλαίσιο της παρούσας οδηγίας, κάθε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβει 5.000 EUR μη επιστρεπτέα ενίσχυση, ιδίως τα άτομα που έχουν απολυθεί από την εργασία τους, οι γεωργοί, οι μόνες μητέρες, οι συνταξιούχοι, οι άστεγοι και όσοι δεν διαθέτουν μέσα διαβίωσης. Επιπλέον, κάθε γεωργός που δραστηριοποιείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει μη επιστρεπτέα επιχορήγηση ύψους 50.000 EUR ανά αγροτική εκμετάλλευση, προκειμένου να μην πτωχεύσει ως αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης και, ως εκ τούτου, να μην σταματήσει την παραγωγή τροφίμων. Κάθε εταιρεία θα λάβει μη επιστρεπτέα επιχορήγηση ύψους 50.000 EUR για την αποφυγή της πτώχευσης λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και για να μην προβεί σε απόλυση των εργαζομένων. Κάθε κράτος μέλος θα λάβει μη επιστρεπτέα χρηματοδοτική συνδρομή για τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης για τους αναπνευστήρες και για άλλο ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για τη διάσωση ατόμων σε σχέση με τον κορονοϊό. Μετά από συμφωνία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οι αποπληρωμές των δανείων θα ανασταλούν (δάνεια που χορηγούνται στα κράτη μέλη και σε υπηκόους της ΕΕ) για περίοδο 6 μηνών. Τέλος, η αναφέρουσα ζητεί την έκδοση ψηφίσματος για τη συνένωση όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγώνα κατά του κορονοϊού.

Link to the petition

Image with QR code