By Renata Sutor (Polish) on solidarity and mutual assistance in fighting consequences of COVID-19 pandemic in the EU

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėja ragina užtikrinti savitarpio pagalbą ir solidarumą kovojant su COVID-19 pandemijos poveikiu ir įgyvendinant pagalbos direktyvą. Pagal šią direktyvą kiekvienas Europos Sąjungos pilietis, visų pirma atleisti iš darbo asmenys, ūkininkai, vienišos motinos, pensininkai, benamiai ir pragyvenimo lėšų neturintys asmenys, turėtų gauti negrąžintiną 5 000 eurų paramą. Be to, kiekvienas Europos Sąjungoje veikiantis ūkininkas turėtų gauti negrąžintiną 50 000 eurų dotaciją, kad būtų išvengta dėl finansinės krizės galinčio kilti bankroto ir kad nesustotų maisto gamyba. Kiekviena įmonė turėtų gauti negrąžintiną 50 000 eurų dotaciją, kad išvengtų bankroto, kurį gali sukelti finansų krizė, ir neatleistų darbuotojų. Kiekviena valstybė narė turėtų gauti negrąžintiną finansinę paramą sveikatos priežiūros paslaugoms už respiratorius ir kitą medicininę įrangą, kuri yra reikalinga žmonėms gelbėti nuo koronaviruso. Susitarus su finansų įstaigomis, 6 mėnesių laikotarpiui turėtų būti sustabdytas paskolų (valstybėms narėms ir ES piliečiams išduotų paskolų) grąžinimas. Galiausiai peticijos pateikėja ragina priimti rezoliuciją, kuri padėtų susivienyti visoms Europos Sąjungos valstybėms narėms kovojant su koronavirusu.

Link to the petition

Image with QR code