Traffic & transportation

By María Itamar Rodríguez Díez (Spanish) on the management of cancelled flights and trips by airline carriers and travel agencies during the COVID-19 outbreak

Petitioner
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatelka petice vysvětluje, že si v červenci 2019 zakoupila pobyt zahrnující leteckou přepravu a hotel v New Yorku pro 12 osob. Kvůli výjimečným okolnostem v souvislosti s koronavirovou pandemií nemohli do New Yorku dne 9. dubna odcestovat. Letecký dopravce Iberia nabídl předkladatelce možnost výměny sjednaného letu a hotelového pobytu za poukázku s platností do 31. prosince 2020. Předkladatelka odsuzuje skutečnost, že letecké společnosti nabízejí poukázky na termíny, o nichž samy rozhodují, a využívají tak právního vakua, a kromě toho zjistila, že sazby neúměrně vzrostly, takže kromě uplatnění poukázky budou nuceni zaplatit více za tutéž cestu v termínu, který jim společnost umožní. Předkladatelka má za to, že jsou tím pošlapávána její práva coby spotřebitele. Podle předkladatelky některé letecké společnosti zneužívají nejisté situace, ignorují požadavky spotřebitelů a nabízejí přinejlepším poukázky, bez jakékoli evropské právní regulace a na úkor uživatelů a spotřebitelů. Předkladatelka žádá Evropský parlament, aby zasáhl s cílem vyřešit uvedenou situaci, která přispívá k nejistotě způsobené starostí předkladatelky o zdraví jejích příbuzných, a navrhuje, aby jí byla poskytnuta poukázka, ale bez stanovené lhůty.

Link to the petition

Image with QR code