Bert Vanhelmont diskrimineerimise kohta menetlushüvitise õiguse kohaldamisel Belgias toimuvates kohtumenetlustes

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petitsiooni esitaja märgib, et Belgia menetlusseadustiku kohaselt on kohtuvaidluse kaotanud pool kohustatud maksma võitnud poolele menetlushüvitist. See pool aga, kes ei soovi või ei saa kasutada advokaadi abi, ei saa kunagi menetluslikku hüvitist, isegi kui nõue rahuldatakse. Kui abi mittesaanud pool kohtuasja kaotab, võib teda siiski kohustada maksma võitnud poolele menetlushüvitist. Petitsiooni esitaja peab seda reeglit diskrimineerivaks ja ELi põhiõiguste harta, sealhulgas artikli 20 (võrdsus seaduse ees) ja artikli 47 (õigus tõhusale õiguskaitsevahendile ja õiglasele kohtulikule arutamisele) rikkumiseks. Lisaks usub ta, et see reegel takistab piiratud rahaliste vahenditega isikute juurdepääsu õiguskaitsele, kuna kaitsjale juurdepääsu puudumine seab nad kohtumenetluses ebasoodsasse olukorda. Petitsiooni esitaja palub Euroopa Parlamendilt selles küsimuses abi, et suurendada Belgia ametiasutuste teadlikkust nimetatud ELi reeglite rikkumisest.

Link to the petition

Image with QR code