Mai mult decât educație - formarea unor cetățeni activi și responsabili

Petiționarul nu este public
Petiția se adresează
Comisia Europeană

0 Semnături

Petiția a fost inchisa

0 Semnături

Petiția a fost inchisa

1. A început 2016
  2. Colectia terminata
  3. Trimis
  4. Dialog
  5. Terminat

Aceasta este o inițiativă cetățenească europeană.

Petiția se adresează: Comisia Europeană

Un set de măsuri de încurajare, inclusiv sprijin și monitorizare, pentru a dezvolta educația civică în programul de studii la toate nivelurile de învățământ formal din Europa, menite să formeze cetățeni cu vederi democratice. O societate democratică se bazează pe participarea cetățenilor, pe valori comune și pe capacitatea de gândire critică. Comisia ar trebui să sprijine statele membre în ceea ce privește responsabilitatea acestora de a oferi tinerilor din toate mediile posibilitatea de a își dezvolta competențele legate de participarea responsabilă la viața socială. Pentru a promova coeziunea, acțiunile ar trebui să fie coordonate în întreaga Uniune prin stabilirea unei agende pe termen lung, formularea unor criterii de referință, sprijinirea statelor și efectuarea de evaluări periodice și schimburi de bune practici.

Link către petiție

Imagine cu cod QR

Fișă detașabilă cu cod QR

Descarca (PDF)

Informații privind petiția

Petiția a început: 06.10.2016
Petiția se încheie: 03.02.2020
Regiune: Uniunea Europeană
categorie:

Niciun argument PRO încă.

Niciun argument CONTRA încă.

Ajutați la consolidarea participării cetățenilor. Dorim să vă facem auzite preocupările, rămânând în același timp independenți.

Promovați acum