Health

Za organizaci Ferdergarper ve věci nakládání s kejdou z chovu hospodářských zvířat v Segovii (Španělsko)

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatelka petice uvádí, že v obci Nava de la Asunción (Segovia) a dalších oblastech, které zásobuje zvodeň Los Arenales, nebyla přijata žádná opatření k zajištění řádného zpracování kejdy z chovů hospodářských zvířat, což má vliv na až 46 000 obyvatel žijících v provinciích Valladolid, Segovia a Ávila. Předkladatelka tvrdí, že znečištění způsobené prosakováním arsenu do půdy a vody způsobuje značné škody na životním prostředí. Přítomnost arsenu představuje zásadní problém pro veřejné zdraví. Proto žádá Petiční výbor, aby zahájil řízení nezbytné k objasnění toho, zda nedochází k porušování regulačního rámce EU o vodě.Informace:Předkladatelka petice odkazuje na následující směrnice EU: - směrnici Evropského parlamentu a Rady 2008/98/ES ze dne 19. listopadu 2008 o odpadech, a zejména na článek 13 týkající se ochrany lidského zdraví a životního prostředí a článek 15 o odpovědnosti za nakládání s odpady; - směrnici Evropského parlamentu a Rady 2006/118/ES ze dne 12. prosince 2006 o ochraně podzemních vod před znečištěním a zhoršováním stavu, a zejména článek 6 o opatřeních pro zamezení nebo omezení vstupu znečišťujících látek do podzemních vod; - směrnici Evropského parlamentu a Rady 2006/11/ES ze dne 15. února 2006 o znečišťování některými nebezpečnými látkami vypouštěnými do vodního prostředí Společenství, jejíž článek 4 a následující články vyžadují před jakýmkoli vypuštěním nebezpečných látek povolení příslušného orgánu daného členského státu; - směrnici Rady 98/83/ES ze dne 3. listopadu 1998 o jakosti vody určené k lidské spotřebě, jejíž článek 4 stanovuje za tímto účelem povinnosti; - směrnici Rady 91/676/EHS ze dne 12. prosince 1991 o ochraně vod před znečištěním dusičnany ze zemědělských zdrojů; - směrnici Rady 96/61/ES ze dne 24. září 1996 o integrované prevenci a omezování znečištění.

Link to the petition

Image with QR code