W sprawie domniemanego naruszenia decyzji Rady (WPZiB) z dnia 13 listopada 2017 r. w sprawie środków ograniczających w związku z sytuacją w Wenezueli

A petíció címzettje
0 Támogató 0 -ban,-ben Európai Unió

A gyűjtés befejeződött

0 Támogató 0 -ban,-ben Európai Unió

A gyűjtés befejeződött

1. Indított 2020
  2. A gyűjtés befejeződött
  3. Készítse elő a benyújtást
  4. Párbeszéd a címzettel
  5. Döntés

Ez egy online petíció az Európai Parlament .

továbbítás

Składająca petycję nakreśla sytuację, która doprowadziła do przyjęcia decyzji Rady (WPZiB) z dnia 13 listopada 2017 r. w sprawie środków ograniczających w związku z sytuacją w Wenezueli. Ponadto wnosi o zbadanie domniemanego naruszenia przez Hiszpanię wspomnianej decyzji z uwagi na niezgodną z postanowieniami decyzji podróż Delcy Rodríguez, wysokiej rangą przedstawicielki rządu Nicolása Maduro, tranzytem przez międzynarodowy port lotniczy im. Adolfo Suáreza w Madrycie. Unia Europejska nałożyła na Delcy Rodríguez sankcje, gdyż jest ona zamieszana w poważne naruszenia praw człowieka i praw podstawowych w Wenezueli. Składająca petycję zwraca się do Parlamentu Europejskiego, by zażądał od Hiszpanii wyjaśnienia faktów oraz wytłumaczenia, w jaki sposób stosuje ona uzgodnione wspólnie sankcje wobec rządu Nicolása Maduro i 25 urzędników państwa wenezuelskiego. Składająca petycję domaga się, aby w oparciu o postanowienia Traktatu o Unii Europejskiej, Traktatu o funkcjonowaniu Unii Europejskiej oraz Karty praw podstawowych Parlament Europejski przypomniał Hiszpanii o przyjętym jako państwo członkowskie UE zobowiązaniu do utrzymania pokoju, wzmacniania bezpieczeństwa międzynarodowego oraz wspierania międzynarodowej współpracy, demokracji, praworządności oraz poszanowania praw człowieka i podstawowych wolności.

Link a petícióhoz

Kép QR kóddal

Letéphető cédula QR kóddal

letöltés (PDF)

Még nincs PRO érv.

Még nincs CONTRA érv.

Segítsen a polgári részvétel erősítésében. Szeretnénk, hogy petíciója figyelmet kapjon és független maradjon.

Adományozzon most