Временно отменяване на климатично-енергийния пакет на ЕС

Petitioner not public
Европейска комисия
0 Supporters 0 in European Union
Petition process is finished
  1. Launched 2012
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Finished

This is an European Citizens' Initiative.

Временно отменяване на климатично-енергийния пакет на ЕС от 2009 година (с изключение на клаузите, отнасящи се до енергийна ефективност) и на по-нататъшните климатични уредби, до подписване на международен договор относно емисия на CO2 от най-големи емитенти, като Китай, САЩ и Индия. 1.Спиране на климатичната политика на ЕС, прахосваща стотици милиарди евро за неефективни едностранни климатични действия по време на стопанската криза. 2.Спиране на "carbon leakage" – експорт на работни места и на предприятия в развиващите се страни, където не съществат климатични уредби. 3.Понижаване на цените на горива и енергия, повишаване на заетостта и намаляване на «енергийната нищета», което ще увеличи обществената свързаност и ще намали общественото изключване. 4.Повишаване на енергийната сигурност чрез създаване на страните-членки на възможност за използване на техните собствени енергийни ресурси.