Venitul Minim Garantat/Necondiţionat (UBI) – Explorarea posibilităţii de emancipare a condiţiilor de viaţă în UE

Petitioner not public
Comisia Europeană
0 Supporters 0 in European Union
Petition process is finished
  1. Launched 2013
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Finished

This is an European Citizens' Initiative.

Solicităm Comisiei Europene să încurajeze cooperarea între Statele Membre (potrivit Art 156 al TFEU) cu obiectivul de a explora Venitul Minim Garantat/Necondiţionat (UBI) ca instrument de ameliorare a sistemelor respective de securitate socială. Pe termen lung, obiectivul este de a oferi fiecărei persoane, în Uniunea Europeană, dreptul necondiţionat, individual de a avea satisfăcute nevoile materiale, astfel încât să se asigure o viaţă demnă, aşa cum se descrie în tratatelele UE, iar oamenii să fie împuterniciţi să participe la viaţa socială, prin introducerea UBI. Pe termen scurt, iniţiative precum „studii-pilot” (Art 156 TFEU) şi examinarea unor modele diferite ale UBI (Rezoluţia PE 2010/2039 (INI) §44) ar trebui să fie promovate la nivel UE.