Außenpolitik

V. O. ELi tähelepanu suurendamise kohta Kosovole ja Serbiale ning maavahetuse vältimise kohta kahe riigi vahel

V. O.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 9 Wochen

Petitsiooni esitaja kutsub ELi üles edendama Kosovos demokraatia ja võimude parema lahususe poliitikat ning suurendama vahendustegevust Serbia ja Kosovo vahel. Eelkõige mõistab ta hukka maavahetuse, mille üle pidasid läbirääkimisi ainult USA eriesindaja ja Serbia, kasutades ära võimuvaakumit Kosovos, mille olid põhjustanud COVID-19 kriis ja sellele järgnenud umbusaldushääletus valitsuse suhtes. Petitsiooni esitaja juhib tähelepanu laastavatele tagajärgedele – tuhandete tsiviilisikute surmad, etniline puhastus, genotsiid, tapatalgud, massiline ümberasustamine, massiline vägistamine ja inimsusevastased kuriteod –, mis on Balkani riikides toonud varem kaasa territoriaalseid muutusi. Seetõttu kutsub ta ELi üles järgima ELi ühise välispoliitika eesmärke, mis on sätestatud ELi lepingu artikli 21 lõikes 2, ja ennetama territoriaalseid muutusi.

Thank you for your support, V. O.

openPetition international