Außenpolitik

Dėl didesnio ES įsipareigojimo Kosove ir Serbijoje ir dėl žemės mainų tarp dviejų šalių panaikinimo

V. O.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Peticijos pateikėjas ragina ES skatinti demokratišką politiką ir užtikrinti geresnį valdžių atskyrimą Kosove, taip pat dėti daugiau pastangų tarpininkaujant tarp Serbijos ir Kosovo. Jis visų pirma smerkia keitimąsi žemėmis, dėl kurio derėjosi tik JAV specialusis įgaliotinis, ir tai, kad Serbija pasinaudojo Kosovo galios vakuumu, kurį sukėlė COVID-19 krizė, bei paskesnį balsavimą dėl nepasitikėjimo vyriausybe. Peticijos pateikėjas atkreipia dėmesį į pražūtingas pasekmes – tūkstančių civilių mirtis, etninį valymą, genocidą, skerdynes, masinį gyventojų iškėlimą, masinius žaginimus ir nusikaltimus žmoniškumui, – kurios praeityje prisidėjo prie teritorinių pokyčių Balkanuose. Todėl peticijos pateikėjas ragina Europos Sąjungą laikytis ES bendrų užsienio politikos tikslų, kaip nustatyta ES sutarties 21 straipsnio 2 dalyje, ir užkirsti kelią teritoriniams pokyčiams.

Thank you for your support, V. O.

openPetition international