Außenpolitik

Par enerģiskāku ES atbalstu Kosovai un Serbijai un par izvairīšanos no teritoriju apmaiņas starp abām valstīm

V. O.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Lūgumraksta iesniedzējs aicina ES veicināt demokrātijas politiku un varas dalīšanas principa ievērošanu Kosovā un pastiprināt starpniecības centienus starp Serbiju un Kosovu. Viņš īpaši nosoda teritoriju apmaiņu, par kuru sarunas ir risinājuši tikai ASV īpašais pārstāvis un Serbija, izmantojot varas vakuumu Kosovā, ko izraisīja balsojums par neuzticības izteikšanu valdībai saistībā ar Covid-19 krīzi. Lūgumraksta iesniedzējs vērš uzmanību uz šādas apmaiņas postošajām sekām, proti, tūkstošiem civiliedzīvotāju nāvi, etnisko tīrīšanu, genocīdu, slaktiņiem, iedzīvotāju masveida pārvietošanu, masveida izvarošanu un noziegumiem pret cilvēci, kas pagātnē ir novedušas pie teritoriālām izmaiņām Balkānos. Tāpēc viņš aicina ES ievērot ES kopējās ārpolitikas mērķus, kas izklāstīti LES 21. panta 2. punktā, un novērst teritoriālas izmaiņas.

Thank you for your support, V. O.

openPetition international