Handelspolitik

Uniós jog megsértése eseténigénybe vehető hatékony jogorvoslathoz való jog tagállamok által való megsértéséről

Christoph Klein
  1. Launched November 2019

A petíció benyújtója úgy véli, hogy azon esetekben, amikor a tagállamok megsértik a kötelező érvényű uniós jogszabályokból származó másodlagos és eljárási jogot, akkor a jogsértést elszenvedő személyek a jelenleg érvényes uniós szerződések alapján nem jogosultak arra, hogy ez ellen fellépjenek. E hiányosság megakadályozza a személyeket az igazságszolgáltatáshoz való joguk gyakorlásában, ami sérti az Európai Unió Alapjogi Chartájának 47. cikkét (a hatékony jogorvoslathoz és a tisztességes eljáráshoz való jog). A petíció benyújtója megoldásokat kínál az érzékelhető szakadék megszüntetésére.

Thank you for your support, Christoph Klein