Handelspolitik

Cu privire la încălcarea dreptului la o cale de atac eficientă în cazul încălcării legislației UE de către statele membre

Christoph Klein
  1. Launched November 2019

Petiționarul susține că atunci când statele membre încalcă legislația secundară sau procedurală rezultată din legislația obligatorie a UE, persoanele afectate de aceste încălcări nu au un drept subiectiv de acțiune, conform tratatelor. Această lipsă îi împiedică în cele din urmă să aibă acces la justiție, ceea ce constituie o încălcare a articolului 47 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene (dreptul la o cale de atac eficientă și la un proces echitabil). Petiționarul sugerează soluții pentru remedierea acestei presupuse lacune.

Thank you for your support, Christoph Klein