U ime udruženja Bancs Publics o odobrenju i financiranju akvaparka Epervière u Valence-Drôme (Francuska)

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Ova se predstavka odnosi na akvapark Epervière koji je otvoren krajem 2019. i za koji podnositelj tvrdi da je u suprotnosti s pravom EU-a. Na temelju Direktive 2011/92/EU o procjeni učinaka određenih javnih i privatnih projekata na okoliš i Direktive o kvaliteti zraka (2008/50/EZ), izgradnja sportskih ili rekreacijskih objekata kao što je akvapark ne bi trebala biti odobrena u neposrednoj blizini (manje od 70 metara) izvora značajnih emisija za aglomeraciju (autocesta A7). Podnositelj predstavke također izražava zabrinutost zbog financiranja projekta i tvrdi da on ne ispunjava uvjete za javnu potporu u okviru zakonodavstva EU-a o tržišnom natjecanju jer usluga koju pruža nije od općeg gospodarskog interesa u skladu s presudom u predmetu Altmark. Revizorski sud regije Auvergne-Rhône-Alpes također je u svojem izvješću od 4. listopada 2019. utvrdio da je 98,5 % akvaparka Epervière bilo financirano javnim novcem, bez privatnog doprinosa, iako je ugovor o koncesiji potpisan s privatnim društvom SPIE Batignolles. Podnositelji predstavke skreću pozornost Odbora za predstavke na taj slučaj kako bi se njime pozabavili Europska komisija i francuske vlasti.

Link to the petition

Image with QR code