σχετικά με τη στέρηση του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ στην Κύπρο

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Ο αναφέρων ισχυρίζεται ότι η Κύπρος παραβιάζει την οδηγία 2004/38/ΕΚ σχετικά με το δικαίωμα των πολιτών της Ένωσης και των μελών των οικογενειών τους να κυκλοφορούν και να διαμένουν ελεύθερα στην επικράτεια των κρατών μελών, στερώντας από τη σύζυγό του, η οποία είναι Τουρκάλα υπήκοος που διαμένει στη Γερμανία, το δικαίωμα να εισέλθει στη χώρα χωρίς θεώρηση. Ο αναφέρων ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του δεν μπορεί καν να κάνει κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου με προορισμό την Κύπρο, λόγω της υποχρέωσης θεώρησης που επέβαλε η Κύπρος στις αεροπορικές εταιρείες για όλους τους Τούρκους πολίτες. Ο αναφέρων ζητεί να τηρηθεί η οδηγία για την ελεύθερη κυκλοφορία, αμφισβητεί δε εν προκειμένω οποιαδήποτε πιθανή ερμηνεία, εκ μέρους της Κύπρου, της απόφασης 565/2014/ΕΕ για την εισαγωγή απλουστευμένου καθεστώτος για τον έλεγχο των προσώπων στα εξωτερικά σύνορα, βασιζόμενου στη μονομερή αναγνώριση από τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο και τη Ρουμανία ορισμένων εγγράφων ως ισοδύναμων με τις εθνικές τους θεωρήσεις.

Link to the petition

Image with QR code